1. Schabowy na kapuście 420 g.
( schab 150 g ,kapusta kiszona zasmażana z jałowcem
ziemniaki obsmażane w ziołach )

2. Szwajcar 550 g.
( schab nadziewany 150g z serem wędzonym i pieczarkami ,
podane z kulkami ziemniaczanymi , bukietem surówek , sos czosnkowy

3. Polędwiczki wieprzowe 400 g.
w sosie śmietanowo-kurkowym
(polędwiczki wieprzowe 150 g, kluski sląskie ,
burak karmelizowany )

4.Golonka a’la Janus 550 g.
( golonka wieprzowa pieczona w piwie 300g,półksiężyce,
ketchup , chrzan ,musztarda , marynaty )
5. Stek z polędwicy wołowej
z masełkiem ziołowym 500 g .
( polędwica wołowa 150 g, fasolka szparagowa,
ziemniaki opiekane ,pestki słonecznika , masło ziołowe )

6. Pieczone udko z kaczki 500 g.
(udko 2 szt. 300g, kalafior , puree pietruszkowo- gruszkowe ,
suszona śliwka , żurawina )

7.Filet z piersi kurczaka panierowany
lub grillowany 500 g.
( mięso drobiowe 150g , frytki , surówka )

8. Kurczak nadziewany fetą
i suszonym pomidorem 500 g.
( mięso drobiowe 150 g, kulki ziemniaczane , surówka , sos czosnkowy )

9. Kotlet De Volaille 500 g.
( filet z piersi kurczaka 150g, masło , ser ,frytki , surówka )

1. Sandacz w sosie borowikowym 250 g.

2. Sandacz smażony 200 g.

3. Pstrąg w ziołach 200 g.

4. Fileciki z okonia 150 g.
( mini filety z okonia podane z sosem czosnkowym )

5. Lin w sosie śmietanowym 250 g.

6. Sielawa smażona 200 g.

Uwaga: powyższe menu nie zawiera dodatków ziemniaczanych i surówek

1. Placki ziemniaczane ( 4 szt. ) 150 g.
( sos grzybowy lub śmietanowy )

2. Placek a’la Janus 250 g.
( placek ziemniaczany pikantny sos pomidorowo-śmietanowy ,
grzyby leśne , polędwiczki ,cebula ,czosnek )

3. Zapiekanka domowa 250 g.
( polędwiczki wieprzowe , pieczarki ,talarki ziemniaczane , papryka ,
sos śmietanowy , ser mozarella , zioła prowansalskie)

1. Ziemniaki gotowane 200 g.
2. Ziemniaki pieczone 200 g.
3. Frytki , talarki , kulki 200 g.
4. Ryż 100 g.
5. Masełko czosnkowe 50 g.
Mała Duża Mega
( 200g , śr.23cm) ( 300g śr.30cm) (500g śr. 46cm)

1. Margeritta
( sos pomidorowy , ser)
2. New Yorker
( sos , ser , pieczarki , szynka , cebula )
3. Hot & Spicy
( sos , ser , salami , papryczka pepperoni , czerwona cebula )
4.Wegetariańska
( sos , ser , papryka , cebula, pieczarki, pomidory , kukurydza , brokuły )
5.Janus Special
( sos , ser , czosnek , pomidor , krewetki tiger )
6.Carbonara
( sos , ser, pieczarki , cebula, czosnek , boczek , sos serowy )
7.Pełna Chata
( sos , ser, salami , szynka, kiełbasa, bekon , cebula, papryka , kukurydza )
8. Pizza Szefa
( salami , boczek ,sos , ser ,cebula , papryczka peperoni
9. Wenecka
( ser mozarella , rudola ,szynka parmeńska , pomidorek cocktailowy ,sos )
10. Dziecięca
( sos ,ser, pieczarki ,szynka )

1. Sos czosnkowy 50 ml,

2. Sos tysiąca wysp 50 ml,

3. Sos Vinegrette 50 ml,

1. Ser mozarella, ser feta, owoce morza
2. Szynka, salami, kiełbasa, warzywa
3. Sosy do pizzy
1. Espresso
2. Doppio
3. Americana
4. Cappuccino
5. Latte Macchiato
6. Vanilla frappe
7. Frappe
8. Ice Latte
9. Irish Coffee
10. Herbata
11. Herbata na chłodne dni
z limonką, cytryną i pomarańczą

dodatkowe espresso
syrop (20 ml.) orzech , solony karmel , ciasteczko korzenne

1. Coca- cola , Fanta , Sprite ,Tonic 250 ml,
2. Woda gazowana /niegazowana 330 ml,
3. Red Bull /Bern 250 ml.
4. Soki Cappy 250 ml.
5. Fuzetea 250 ml.
6.Mazurska woda Chmielonka 500 ml.
7. Lemoniada ( sezonowo ) 300 ml.
8. Soki świeżo wyciskane 300 ml. ( pomarańcza ,grapefruit , pomarańcza z pietruszką )
0,3 keg 0,5 keg

1. Mazurskie lager jasny
2. Mazurskie lager ciemny
3. Mazurskie Ale czerwony
4. Mazurskie lager jasny 0,5 l.but.
5. Mazurskie lager ciemny 0,5 l.but.
6. Mazurki Ale czerwony 0,5 l.but.
7. Mazurskie pszeniczne 0,5 l.but.
8. Mazurskie IPA 0,5 l.but.
9. Mazurskie Wheat Sour 0,5 l.but.

1. Perła Chmielowa keg
2. Perła Export 0,5 l.but.
3. Perła Chmielowa 0,5 l.but.
4. Perła Miodowa 0,5 l.but.
5. Perła Koźlak 0,3 l.but.
6. Perła Porter 0,3 l.but.
7. Perła bezalkoholowa 0,5 l.but.
8. Piwo grzane 0,5 l .
9. Wino grzane 150 ml
1. Befsztyk tatarski 150 g.
( wołowina 100 g, marynaty, cebula ,masło , siano z pora)

2. Śledź na aksamitnym sosie jogurtowym 150g.
( papryka, jabłko , cebula, ogórek , jogurt )

3. Wątróbka drobiowa 150 g.
(boczek , jabłko , żurawina )

4. Bruschetta 100 g .
( bagietka , ser mozarella ,pomidory, czosnek , bazylia )

5. Krewetki w tempurze z salsą 200 g.
(krewetki 4szt ,mango ,awokado ,cebula , czosnek ,pomidorki ,kolendra)

6. Krewetki na maśle z czosnkiem 200 g.
( krewetki Tiger- 10 szt. , masło czosnkowe)

7.Krewetki po hiszpańsku 250 g.
( krewetki Tiger , papryczka piripiri , czosnek , pigmejki )

8.Carpaccio z pieczonego buraka 150 g.
( burak pieczony , rukola ,twaróg wędzony , kapary ,pestki dyni ,
sezam biały ,pigmejki 3 szt.)

9. Smalec z ogórkiem kiszonym
i pieczywem 150 g.
( smalec domowy z boczkiem i cebulą, ogórek kiszony

1. Rosół domowy z makaronem 300 ml

2. Pomidorowa z makaronem 300 ml

3. Żurek w chlebie na zakwasie domowym300 ml

4. Flaczki wołowe 300 ml

5. Krem z groszku i szpinaku 300 ml

6. Chłodnik (sezonowo ) 300 ml

7. Zupa rybna 300 ml
( delikatny rosół rybny z kawałkami ryby )

1. Spaghetti Bolognese 300 g.
( makaron ,mięso , sos pomidorowy ,)

2. Spaghetti Carbonara 300 g.
( makaron , boczek , jajko , parmezan , )

3. Tagliatelle z krewetkami 300 g.
( krewetki tiger 7 szt. makaron , czosnek ,
wino wytrawne , kolendra , oliwki . )

4. Penne z kurczakiem 300 g.
( filet z kurczaka , makaron penne ,czosnek , śmietana,
suszone pomidory )

5. Tagliatelle ze szpinakiem 300 g.
( makaron tagliatelle , szpinak , jajo poszetowe ,
czosnek , oliwki , pomidorki cherry )

1.Pierogi z mięsem 10szt.

2.Pierogi z kapustą i grzybami 10szt.

3.Pierogi ruskie 10szt.

4.Pierogi ze szpinakiem 10szt.

5.Pierogi z owocami 10szt.
(z jagodami lub truskawkami )

6.Pierogi z gęsiną 10 szt.

7. Pierogi z soczewicą 10 szt.

1.Mix sałat 100 g.
( sałaty ,pomidor,ogórek , papryka, sos vinegrette )
2. Wiosenna 100 g.
( sałata lodowa , rzodkiewka , szczypior ,ogórek ,
papryka , sos ogrodowy )
3.Mizeria 100 g.
4.Pomidory z czerwoną cebulą 100 g.
5.Buraczki na zimno 100 g.
6.Warzywa gotowane 200 g.
1. Grecka 300 g.
( sałata lodowa , ogórek , pomidor ,papryka ,
cebula czerwona ,feta , oliwki , oregano , sos )

2. Tropikalna 300 g.
( roszponka , figa ,mango ,grillowany kurczak ,
pomidorki koktajlowe , sos )

3.Wenecka 300 g.
( rukola , szynka , pomidorki koktailowe , avocado ,
pestki słonecznika , sos )

4. Finezyjna 300 g.
( mix sałat ,boczek grillowany , ser camembert ,pomidorki koktailowe ,
cebula czerwona , sos )
5. Z kurczakiem grillowanym 300 g.
(sałata lodowa , ser mozarella , pomidor , ogórek ,papryka , kukurydza ,
ananas , talarki ziemniaczane , sos )

6.Z krewetkami 300 g.
( krewetki tiger , sałata lodowa , ser mozarella, pomidor , brzoskwinia ,
talarki ziemniaczane , sos )

1. Naleśniki 2 szt. do wyboru :
(z serem i musem truskawkowym ,
z czekoladą i bitą śmietaną , z sosem cointreau )

2. Szarlotka z lodami waniliowymi 200 g+1gałka

3. Szarlotka 200 g.

4. Deser lodowy 250g.
z owocami i bitą śmietaną

5. Sernik twarogowy 200g .

6. Ciasto marchewkowe 200 g.

7. Blok czekoladowy 100 g.

8. Wafle 1 szt.

9.Gorąca czekolada 150ml.

10.Deser tiramisu 150 ml .

11.Tarta z owocami 150 g.